Ιδρυτική Πράξη

Ειδήσεις

Πολιτειακή Σύγκριση

Οικονομία

Τράπεζες - Κόκκινα Δάνεια - Εφορία

Παιδεία - Ιστορία - ΤέχνηΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 1 ΤΡΙΣ 200 ΔΙΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ 900 ΕΚ

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Έγραψαν τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ της Ολιγαρχίας:

«Στις 7 Ιουνίου 2016 υπεγράφη η συμφωνία για την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην Lamda Development.(Όμιλος συμφερόντων Λάτση).. Μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., της HELLINIKON Global I. S.A. και της Lamda Development S.A. Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding). Το Μνημόνιο Συναντίληψης αποτελεί επικαιροποίηση της υφιστάμενης από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», μέσω της οποίας οριοθετούνται ορισμένα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της αξιοποίησης του έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με γνώμονα την πλήρη ευθυγράμμιση του Έργου με τις προσδοκίες των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και της ευρύτερης περιοχής της μητροπολιτικής Αθήνας»..

Παρουσιάζοντας δήθεν τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών αλλά και όλων των υπήκοων της Ολιγαρχίας να ικανοποιούνται:

 

Με φωτογραφικές προσομοιώσεις της περιοχής στα πλαίσια αυτής της ικανοποίησης:

 
Αν δούμε την πραγματική εικόνα, και αν αναλογιστούμε ότι είναι το καλύτερο φιλέτο της δημόσιας γης στην Αττική Γη. 6200 στρέμματα στο χώρο του παλιού αεροδρομίου σε επαφή με τη θάλασσα. Ένα κομμάτι γης χρυσάφι. Με την ανάσα του Παρθενώνα και με το Αττικό φως να της μεταγγίζουν τις α-ποκρυσταλλωμένες αξίες του παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού και να εκτο-ξεύουν την αξία της εκεί που πετούν οι αετοί. Εμείς βέβαια βουτηγμένοι στη φτώχεια αδυνατούμε να προχωρήσουμε σε ο-ποιαδήποτε κατασκευή σ’ αυτό το χώρο . Τι μπορούμε να πράξουμε; Να προσκαλέσουμε όσους ενδιαφέρονται. Υπάρχουν; Φυσικά. Όπως ανακοινώθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ, οι πλουσιότεροι πάνω στη Γή. Ανάμεσά τους κι οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες από το Κατάρ. Ή για ξεκάρφωμα ο όμιλος επιχειρήσεων ΛΑΤΣΗ. Τι θα κατασκευαστεί; Μια μικρή πολιτεία στην ομορφότερη γειτονιά του κόσμου. Με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και ελικοδρόμιο. Ποια είναι η κοστολόγηση του έργου; Με εφαρμογή του ήπιου Συντελεστή Δόμησης που ισχύει στη περιοχή, είναι δυνατή η κατασκευή κτιρίων συνολικής επιφάνειας 3.700.000 τετραγωνικών μέτρων. Κόστος κατασκευής , έργων υποδομής , αναπλάσεως , περίπου 8 δις ευρώ. Πόσο μπορεί να αποδώσει στον ξένο κατασκευαστή αυτή η επένδυση ; Πρόσφατα ο Μ. Γουλανδρής αγόρασε σύμφωνα με τον κυριακάτικο τύπο διαμέρισμα στο Μονακό επιφάνειας 1600 τ.μ σε τιμή 240 εκ. ευρώ. Με ανάλογη εκμετάλλευση οι ξένοι επιχειρηματίες θα εισπράξουν 555 δις ευρώ. Όμως η αξία της περιοχής θα αγγίξει τελικά την αξία city στο Λονδίνο, ή Μανχάτταν, δηλαδή περίπου 1τρις 200 δις..Με εξευτελιστική συμφωνία της χώρας μας με τους ξένους για αντιπαροχή σε ποσοστό 45-50% αντί για 70% , η επένδυση αποδίδει τόσο κέρδος ώστε να σβήσει το χρέος.

Επιπλέον η χώρα εισέρχεται σε φάση ανάπτυξης διότι όλα τα επαγγέλματα της οικοδομής περίπου 50, ενεργοποιούνται για μια δωδεκαετία. Στη χώρα εισρέουν από τη κατασκευή 6 δις ευρώ και επί πλέον 1,5 δις από το ΦΠΑ. Σύνολο περίπου 8 δις ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργούνται 10.000 μόνιμες θέσεις εργασίας που είναι δυνατόν να αυξηθούν σε 60.000 Ποιος όμως θα επενδύσει στην Ελλάδα 8 δις για να πραγματωθεί αυτή η ιδέα;

Ερευνήσαμε τις προθέσεις μεγάλων ξένων κατασκευαστικών εταιρειών. Ανάμεσά τους η Consolidation Constructions Company ή CCC, εταιρεία κολοσσός που κατασκευάζει έργα σε 30 χώρες . Σ’ όλη τη Γη. Με έδρα και στην Αθήνα.

Ο τ.διευθύνων της σύμβουλος κ. Νασλί Σαϊντ διαπρεπής νομικός , μόνιμος κάτοικος στην Ελλάδα, μας υποδέχθηκε ευγενέστατα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε. Δυστυχώς η θέση του ήταν καταπέλτης για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας . Δυστυχώς στη θέση του συγκλίνουν κατ’ απόλυτο τρόπο και οι απόψεις των άλλων εταιρειών τις διαθέσεις των οποίων διερευνήσαμε . Ποια είναι η θέση;

« Κανείς ξένος δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα αν δεν αρθούν τα τρία εμπόδια:

1.Της Γραφειοκρατίας (πολεοδομία,εφορία, κλπ)

2.Του Συμβουλίου της Επικρατείας (ιδιαίτερα της αναστολής των αδειών όταν υπάρχει περίπτωση προσφυγής μέχρι την δικαστική απόφαση) . Και 3.Του συνδικαλισμού». Με άλλα λόγια ο ξένος επενδυτής για να τοποθετήσει τα χρήματά του στη χώρα μας απαιτεί την ύπαρξη ενός συστήματος σταθερότητας και ασφάλειας .

Έχουμε; …Όχι Με αυτό το δεδομένο ,πώς κινήθηκαν οι κυβερνήσεις και όλη η δήθεν Βουλή για να προσελκύσει ξένους επενδυτές;

Ίδρυσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ.

Δι’ αυτού έδωσε τίτλους ιδιοκτησίας δημόσιας γης σε υπό σύσταση εταιρείες του δημοσίου .Αυτές θα εκπονήσουν τις μελέτες και θα προχωρήσουν στην έκδοση από τις Πολεοδομίες των απαραίτητων οικοδομικών αδειών. Όταν ολοκλήρωθηκε η ανωτέρω διαδικασία οι εταιρείες αυτές πουλήθηκαν στους ενδιαφερόμενους.

Με το μεγάλο αίτημα των ξένων επενδυτών να έχει πραγματωθεί.

Δηλαδή με έτοιμες τις άδειες κατασκευής και κατ’ αυτόν τον τρόπον απαλλαγή από τη Γραφειοκρατία και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε ποια τιμή θα πωληθούν τα φιλέτα της δημόσιας γης ;

Θα είναι η τιμή πώλησης ανάλογη με την τεράστια αξία που έχουν ;

Ανάλογη έστω με το 30% των τιμών στις καλές γειτονιές του κόσμου;

Προφανώς στα πλαίσια της προδοσίας των εθνικών συμφερόντων από την λεγόμενη Βουλή, ή την Ολιγαρχία που χρεοκόπησε την οικονομία και με πλήρη την υποταγή της στα ντόπιους διαχειριστές των ξένων ,η τιμή πώλη-σης θα κυμανθεί στο επίπεδο του ξεπουλήματος. «Πάρτε κόσμε ,τ’ αφεντικό τρελάθηκε και πουλά τζάμπα»! Ή όπως λέει ο λαός «κοψοχρονιά»!

Δηλαδή πόσο ;

Η αξία του ενός τρις ευρώ, πάει περίπατο. Ξεχάστε τη! Θα αποκρυβεί. 900εκατομμύρια μόνο και πολλά είναι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο που οι δήθεν αντιπρόσωποί μας υπέγραψαν. Για τις χρονιές 2013 και 2014 .

Τώρα πόσες θα είναι οι ανάλογες μίζες των γραβατωμένων;

Αποκλείεται να πέσει κάτω από 5% της πραγματική αξίας του έργου.

Δηλαδή ;

Ο Λαός που υποφέρει θα καρπωθεί το τεράστιο ποσό των 900 εκατομμυρίων κι οι γραβατωμένοι που μας σώζουν το λιγότερο 65 δις.

Κι όλα αυτά μέσα σε τελετές και τα πανηγύρια των οχτρών που θα υπογράψουν το ξεπούλημα , με τη προπαγάνδα των ΜΜΕ ή τον Αντίνοο που λυμαίνεται χιλιάδες χρόνια μετά τον όμηρο όχι το βιος του Οδυσσέα , μα όλη την Ελλάδα να επιτρέπει σε ένα μικρό ποσοστό του Ελληνικού Λαού που στηρίζουν τους ντόπιους οχτρούς, να αναφωνήσουν όλοι μαζί: «Μπράβο στη κυβέρνηση που επιτέλους έβγαλε τη χώρα από τη κρίσι. Στο δρόμο της ανάπτυξης» . Ξεχνώντας ότι η θηλιά του χρέους θα παραμένει ακόμη σφιχτά δεμένη στο λαιμό μας και στο λαιμό των παιδιών.

Η Προπαγάνδα της Ολιγαρχίας , παρουσιάζει με τυμπανοκρουσίες την ανάπλαση: «ΤΑΙΠΕΔ: Θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη.. Τα επόμενα χρόνια θα υλοποιείται στην Αττική το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης και θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη..»

Αλλά και την ανάπτυξη δι αυτού: Η επένδυση θα σφραγίσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε:Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας για το Ελληνικό δρομολογείται η υλοποίηση μιας επένδυσης, η οποία θα σφραγίσει τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Πάνω απ΄ όλα όμως, η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μέγα ζήτημα για τον ελληνικό λαό».

Και να νέες παραπλανητικές για το μεγάλο έγκλημα , φωτογραφικές προσομοιώσεις:ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ή περνάρνε στα μουλωχτά την ανέγερση μιας νέας πόλης 3.700.000 τ.μ

Γράφουν οι προπαγανδιστές: «Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση της παραλίας, οικιστικές αναπτύξεις, υπερτοπικό και τοπικό εμπόριο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής κοινού, αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων χώρων άθλησης, νέο γήπεδο γκολφ, χώρους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα, κλπ.

Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης.

Tο επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει επιπλέον τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την αναγκαία συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα και νέα μέσα σταθερής τροχιάς, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου, την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τη δημιουργία 1 χιλιομέτρου παραλίας ελεύθερης προς χρήση στο κοινό.»

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 10-70000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

«Η αξιοποίηση αναμένεται να έχει μια εμπροσθοβαρή θετική επίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία 10.000 άμεσων θέσεων εργασίας και στην αναζωπύρωση του κατασκευαστικού τομέα, που τόσο έχει πληγεί από την παρατεταμένη κρίση. Σε πλήρη ανάπτυξη το Έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Θα προσφέρει έσοδα 2% του ΑΕΠ - Θα προσελκύει 1.000.000 τουρίστες ετησίως.

Η συμβολή του Έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε €10δις σωρευτικά. Οι επιπτώσεις του Έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1.000.000 πρόσθετων τουριστών ετησίως.»Ιδού και τα στοιχεία που παρουσίασε η Lamda Development .. Προσέξτε στο τέλος κάπου σχεδόν κρυμμένο το ύψος των οικο-δομικών κατασευών στα 3 .600.000 τετρ.μέτρα (με κόκκινα γράμ-ματα από μας για να ξεχωρίζει):

Σύμφωνα με την Lamda Development τα βασικά σημεία της συμφωνίας ως προς τις αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση πώληση της «Ελληνικόν ΑΕ» και την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά είναι τα εξής:

1. Οικονομικά Στοιχεία

α) Αυξήθηκε σημαντικά το ύψος της συνολικής επένδυσης. Ο Επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος ενός σημαντικού αριθμού έργων πέρα των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση, που ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 8 δισ. ευρώ.

Έργα που δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει ο επενδυτής:

i. Οι ανοιχτοί χώροι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής

ii. Πρωτεύουσες συγκοινωνιακές υποδομές και εγκαταστάσεις

iii. Κύριες εγκαταστάσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας.

iv. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών , σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρο μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων στο Ακίνητο για τη διαχείριση απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο του ακινήτου.

v. Απαιτούμενα λιμενικά έργα

vi. Παράκαμψη και υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρος Ποσειδώνος, εφόσον εγκριθεί

vii. Έργα ανασύστασης/ διευθέτησης ρεμάτων

viii. Εκτεταμένο Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων εκτιμώμενου μήκους περίπου πενήντα (50) χιλιομέτρων

ix. Ανάληψη του 50% του κόστους μελέτης και κατασκευής κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του ακινήτου υπό προϋποθέσεις

x. Ενίσχυση συνδεσιμότητας μέσων σταθερής τροχιάς

xi. Υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου

xii. Αναπαλαίωση, λειτουργία και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου

xiii. Δημιουργία χώρων στέγασης των σωματείων ΑΜΕΑ εντός του Ακινήτου με αντίστοιχες των σημερινών προδιαγραφές

xiv. Ανάπλαση/ αναβάθμιση παραλίας 1 χλμ περίπου

β) Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο. Το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια έναντι των 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση.

γ) Προσδιορίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων θα αφορά έργα υποδομής και ότι αυτά τα έργα θα γίνουν την πρώτη πενταετία, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση. Ειδικά ως προς το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής συμφωνήθηκε ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί χρονικά επενδυτική προτεραιότητα. Κάθε αυτοτελές τμήμα του που ολοκληρώνεται εντός των πρώτων 5 ετών θα τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

δ) Η καταβολή του τιμήματος θα γίνει σε συντομότερο χρόνο. Το 51% του συνολικού ονομαστικού Τιμήματος Αγοράς Μετοχών θα καταβληθεί έως το 2018. Προβλεπόταν η καταβολή έως το 2022.

ε) Ο Επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τη συντήρηση και την ασφάλεια του Μητροπολιτικού Πάρκου Πράσινου και Αναψυχής.2. Χαρακτήρας επένδυσης

α) Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής 2.000.000 τμ. κοινόχρηστο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και με συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γύρω περιοχές και την παραλία.

β) Επιπλέον χώροι πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων 600.000 τμ.

γ) 300.000 τ.μ. για κοινωφελή χρήση και κοινωνική ανταποδοτικότητα ( π.χ. για μεταφορά στο ακίνητο του Ελληνικού εγκαταστάσεων κοινωφελών χρήσεων από όμορες περιοχές και περιοχές του λεκανοπεδίου ώστε στη θέση τους να δημιουργηθούν πνεύμονες πρασίνου).

δ) Μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, εσωτερική γραμμή Τραμ.

ε) Τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο ανοικτής παραλίας προς όλους, διευκολύνοντας τις εξόδους του πάρκου προς τη θάλασσα.

στ) Μείωση του συντελεστή κάλυψης και ιδιαίτερα στην παραλία. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση μπορεί να ανέλθει σε 3.600.000 τ.μ., ωστόσο ο Επενδυτής δεσμεύεται ότι η συνολική δόμηση δεν θα υπερβεί τα 2.700.000τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται και περίπου 60.000 τ.μ. υφιστάμενων διατηρητέων κτηρίων (3 υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας, κτήριο Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών κτλ).

3. Δέσμευση του Επενδυτή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων των όμορων Δήμων.

Ο Επενδυτής αναλαμβάνει τη συμμετοχή του με ποσοστό έως και 50%, στη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης / προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του Ακινήτου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΝ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

«Η παραχώρηση αυτή, αποτέλεσε ένα από τα προαπαιτούμενα για τους δανειστές προκειμένου να εκταμιεύσουν την δόση, ύψους 7,2 δισεκατ. ευρώ. Για την εξέλιξη είχε προϊδεάσει νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είχε διευκρινίσει ότι οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους επενδυτές θα συνεχιστούν με τελική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αυξήσει τις επενδύσεις με δημόσιο όφελος και να αυξήσει το πράσινο με ταυτόχρονη μείωση της δόμησης» όπως είπε.

Το τίμημα ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ.

Πηγή: Τι προβλέπει η συμφωνία για το Ελληνικό - Επένδυση ορόσημο | iefimerida.gr