Ιδρυτική Πράξη 

Ειδήσεις

Πολιτειακή Σύγκριση

Οικονομία

Τράπεζες - Κόκκινα Δάνεια - Εφορία

Παιδεία - Ιστορία - Τέχνη


Σάββατο 23-9-2017
Ναζί κανείς ή να μην ζει; Έλληνα τάισες με 100 δις τον Γερμανό.
 
Όλοι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε, μαζί με τους πολίτες του Ευρωπαϊκού Νότου, στις γερμανικές εκλογές. Όχι μόνο οι Γερμανοί.
Οι χώρες μας αποτελούν το μισό προϋπολογισμό του γερμανικού κράτους και τον λόγο ανάπτυξης του. Η ανάδειξη  του νέου καγκελάριου θα καθορίσει όχι μόνο την στρατηγική του Βερολίνου αλλά και των κρατών μας. Καθώς αρκετό καιρό δεν λαμβάνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις. Επιπλέον, η οικονομική μας ανέχεια έχει κάνει την Γερμανία 4η οικονομική δύναμη στον πλανήτη.

  Εξαιτίας μας,  ο κ. Σόιμπλε έχει επιτύχει ένα πραγματικό success story στην περίοδο της κρίσης. Από την Ελλάδα έχουν εξοικονομηθεί 100δις ευρώ και μεγαλύτερα ποσά από την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Πολλοί αγοράζουν γερμανικά ομόλογα και τα γερμανικά επιτόκια συνεχώς πέφτουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΕΟΣ ΕΛΛΑΔΑ- γελοιογραφίες

Πιο απλά για κάθε ιταλική βιομηχανία που κλείνει μια καινούργια χτίζεται στην Γερμανία. Το ίδιο συμβαίνει για κάθε κλειστή ισπανική τράπεζα και ελληνική επιχείρηση.

  Φυσικά, παίρνουμε κι εμείς ένα μερίδιο από την πίτα. Η Γερμανία όντως μας δανείζει χρήματα από  το υστέρημα του Γερμανού φορολογούμενου. Τα λεφτά όμως δεν βρίσκουν ποτέ τον προορισμό τους. Με βάση τους νόμους της αγοράς, είμαστε αναγκασμένοι να μην τα παίρνουμε και να τα πληρώνουμε. Με υψηλό επιτόκιο πάντα. Έτσι, αυτά γυρνάνε και διπλά μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα στο γερμανικό κράτος.

  Πιο απλά για κάθε ιταλική βιομηχανία που κλείνει μια καινούργια χτίζεται στην Γερμανία. Το ίδιο συμβαίνει για κάθε κλειστή ισπανική τράπεζα και ελληνική επιχείρηση. Όλα αυτά δυστυχώς δεν αποτελούν προϊόν φαντασίας αλλά στατιστικές από διάφορες μελέτες και στοιχεία της πραγματικότητας.


Αποτέλεσμα εικόνας για ντυθηκε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως- γελοιογραφία

Μην ξεχνάμε όπως υποστηρίζει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του νέου Ολοκληρωτισμού πως οι αποικιοκρατικές σχέσεις έχουν εκλείψει από τον περασμένο αιώνα με την πτώση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

 

  Ακόμη, για της λήψεις των αποφάσεων στις χώρες μας τον τελευταίο λόγο τον έχει η Γερμανία κι όχι οι κυβερνήσεις μας ή εμείς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Παρά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015 μας επιβλήθηκε τρίτο μνημόνιο. Αντίστοιχα στην Πορτογαλία δεν αναγνωρίζονταν η κυβέρνηση της που έλαβε το 60% των ψήφων. Αυτό συνέβη γιατί δεν δέχονταν ένα καινούργιο πακέτο διάσωσης.

  Στον 21ο αιώνα ένα θεατρικό παιχνίδι εφιάλτης εμφανίζεται σε όλους τους λαούς. Ο νέος Ολοκληρωτισμός με τη μορφή και το περιεχόμενο της παγκοσμιοποίησης, -μέσα από το θάνατο του διαφωτισμού- ξεπετάχτηκε σαν τέρας. 

Φοράει τα θεατρικά κουρέλια δήθεν δημοκρατίας και καταπίνει τα όνειρα και τις ελπίδες της ανθρωπότητας, κατά τα συμφέροντα των λίγων εκλεγμένων (;) που αντικατέστησαν τη μεσαιωνική μοναρχία. 

Με αυτή τη μορφή παρουσιάζονται κι οι παλιές αποικιοκρατικές σχέσεις σε πλήρη ισχύ. Κρυμμένες κι  "ευλογημένες" απ' τους Θεσμοθετημένους μηχανισμούς.

«Χρόνους πολλούς μετά την αμαρτία που την είπαν αρετή μέσα στα κοινοβούλια και την ευλόγησαν».

Παναγιώτης Φλώκης, δημοσιογράφος

*Οι νικήτριες δυνάμεις της χιτλερικής Γερμανίας διατηρούν το δικαίωμα βέτο στη Γερμανία, ακόμη και σήμερα.BASIS LAW.

** Παραπομπή το έργο του Κοντογιώργη.