Ιδρυτική Πράξη

Ειδήσεις

Πολιτειακή Σύγκριση

Οικονομία

Τράπεζες - Κόκκινα Δάνεια - Εφορία

Παιδεία - Ιστορία - Τέχνη

«Οι πέντε εποχές»

ΝΑΖΙ κανείς ή να μη ζει ;(3)

Ο χρόνος έχει τέσσερις εποχές, με εξαίρεση την Ελλάδα. Η πέμπτη εποχή είναι η ενασχόληση με την πολιτική. Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Ιούνιο, με το κλείσιμο της βουλής. Βλέπουμε την κόντρα των δύο μεγάλων κομμάτων και την στάση των υπόλοιπων. Αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες και τον ξεπεσμό των κρατικών θεσμών. Παρόλα αυτά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα, για αναπλήρωση δυνάμεων.

  Φυσικά δεν πέφτουμε με τη μία στα βαθιά. Αρχικά προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά με τα μέτρα που έρχονται. Υπολογίζουμε τα ποσά που πληρώνουμε σε ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ και εξαπολύουμε ύβρεις στο πολιτικό κόσμο. Διαλέγουμε πιο κόμμα εκπροσωπούμε και ριχνόμαστε στη μάχη. Γιορτάζουμε την 28 Οκτωβρίου και λέμε πως είμαστε ήρωες του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο. Με την έλευση του χειμώνα, ξεκουραζόμαστε τα Χριστούγεννα, δείχνοντας την αγάπη στο συνάνθρωπο μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη των ελληνων

  Την καινούργια χρόνια την ελπίζουμε καλύτερη από την προηγούμενη. Κάνουμε έναν απολογισμό και εστιάζουμε σε ότι πρέπει να αλλάξει. Έπειτα, συνεχίζουμε ακούραστοι το έργο μας, περιμένοντας να κλείσει η αξιολόγηση. Ερωτευόμαστε τον Φλεβάρη και καίμε τον καρνάβαλο τις αποκριές. Κλαίμε από εθνική υπερηφάνεια την 25 Μαρτίου και  καμαρώνουμε τις μαθητικές παρελάσεις. Μιλάμε στα παιδιά μας, για τους κακούς Τούρκους και τον αγώνα των προγόνων μας. Το Πάσχα θρηνούμε για τα μαρτύρια του Χριστού και νηστεύουμε. Την Μεγάλη εβδομάδα

πάμε καθημερινά στην εκκλησία. Εξαγνιζόμαστε με την Ανάσταση.

  Τον Μάιο καθοδηγούμε τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες, εξηγώντας γιατί το επάγγελμα του γιατρού και του δικηγόρου, αποφέρει χρήματα. Κατηγορούμε το κράτος για την χάλια κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ακόμη εξετάζουμε τα υπέρ-κατά της δημόσιας-ιδιωτικής εκπαίδευσης.

  Επιτέλους, φτάνει το καλοκαίρι. Μια εποχή φεύγει και μια άλλη έρχεται. Πάμε στο χωριό ή παρακολουθούμε κάποιο αθλητικό γεγονός. Έχουμε εξάλλου, αλλάξει την κοινωνία και το κράτος προς το καλύτερο.  Η ανάπαυση είναι χρήσιμη. Ξεχνάμε τι έγινε και χαλαρώνουμε. Μέχρι ωστόσο τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Παναγιώτης Φλώκης